Hangon Silmä 2006

kirjoittanut Sakari Topelius, musiikki Lasse Mårtenson, sovittanut Marita Jama

Ohjaajamme Timo Mäkinen löysi meille satumaisen tarinan haaksirikkoutuneesta kuunarista ja erään majakkasaaren elämästä. Mårtensonin musiikki inspiroi ryhmää tarttumaan seikkailuun, josta syntyikin aikamoinen tarina. Ilmoilanselän rannalle rakentui puinen majakka aitoine majakkavaloineen. Rantaan luotiin saaristolaistunnelma, jota siivitti Mårtensonin kaunis musiikki.

Tarinassa on kiehtova vaihdokasjuoni ja arvoitus, jonka katsoja saa ratkaista näytelmän edetessä. Majakka sammuu ja englantilainen kuunari haaksirikkoutuu majakkasaaren edustalla. Tapahtuma mullistaa saaren arkisen elämän ja edessä on se, mikä aikanaan on jätetty taakse. Kysymykset alkavat saada vastauksia. Miksi Sammu kantaa aina puulastua mukanaan, miksi Lilla on maistanut enemmän suolavettä kuin maidon makeutta, miksi Arabellan olkapäästä löytyy outo merkki...Tarina liikkuu lähes sadun tunnelmissa, vaikka se voisi olla kuin uskomaton tarina todellisuudesta.

Yhteistyö Suomen majakkaseuran kanssa vei meidät lopulta esitysvierailulle aidolle majakkasaarelle Gustavsvärniin Hangon edustalle, jossa Hangon silmää esitettiin kaksi kertaa kansallisen majakkapäivän yhteydessä. Tuona kesänä teimme esitysvierailun myös Tampereelle.

Yhteystiedot

Käyntiosoite
Hauhon Kesäteatteri
Lautsian Lomakeskus
Lautsiankuja 20, HAUHO

Postiosoite     
Hauhon Kesäteatteri/
Lautsian Kartanoteatteri ry    
Rajamäentie 5 14700 Hauho

S-posti
hauhonkesateatteri [at] gmail.com

lipunmyynti [at] hauhonkesateatteri.fi

Facebook
http://facebook.com/hauhonkesateatteri